Ålgård Teknologipark

Ålgård Teknologipark skal være vertskap for et dynamisk fellesskap av teknologibedrifter, hvor kreativitet og innovasjon blomstrer.

Bare 25 minutter sør for Stavanger, er vår teknologipark et pulserende senter for nyskapende prosjekter og samarbeid. En av de største aktørene i vår park er EnergyX, en totalleverandør som tar seg av alle aspekter innen konseptutvikling, design, produksjon, testing og levering for olje-, helse-, beredskaps- og havbruks-/maritime bransjer. Med alle prosesser utført internt, sikrer EnergyX høy kvalitet og skreddersydde løsninger som oppfyller de mest krevende behovene til våre kunder.

I tillegg til EnergyX er Xrig en betydningsfull aktør i vår teknologipark. Med en fullskala borerigg tilgjengelig, gir Xrig et unikt miljø for testing og utvikling av utstyr. Enten det er å teste nye teknologier eller optimalisere eksisterende utstyr, gir Xrig’s fasiliteter kunder muligheten til å utforske og realisere sine ideer i en trygg og støttende atmosfære.

Videre har vi Target Intervention, en spesialist innen utvikling av sanntidsløsninger for coiled tubing-verktøy. Target-teknologien, som er basert på elektrisk drift av alle verktøykomponenter fra overflaten, gir forbedret pålitelighet og operatørkontroll under enhver form for coiled tubing-operasjon.

I Ålgård Teknologipark legger vi vekt på samarbeid og kunnskapsdeling. Vårt fellesskap danner grunnlaget for en atmosfære av vekst og suksess. Vi oppmuntrer til åpenhet og utforsking, og vi tror på styrken som ligger i å jobbe sammen mot felles mål. Enten det er gjennom formelle samarbeidsprosjekter eller uformelle nettverksmuligheter, er Ålgård Teknologipark et sted hvor ideer blir til virkelighet og innovasjon blomstrer.

Selskaper i Ålgård teknologipark

Xrig

Xrig AS spesialiserer seg innen utleie av on-/offshore-rigg og tilhørende utstyr, inkludert testing og opplæring.

Xrig er også en modulær kombinert bore- og hydraulisk rigg. For øyeblikket er Xrig installert i våre testfasiliteter i Ålgård Teknologipark

Logo-EnergyX-Colour-1024x217

En totalleverandør tar som hele jobben fra A til Å – fra konsept, design og produksjon, til sammenstilling, testing og levering. 

EnergyX skal bidra til fremdrift på kundenes prosjekter og vekst for deres bedrifter. Derfor er også EnergyX sine tjenester og produkter i stadig utvikling. 

TAQA_Logo_Eng_png

TAQA Well Intervention er et teknologiselskap som utvikler elektriske nedi-hulls verktøy for brønn intervensjon.

Selskapets teknologi bygger på bruk av to-veis kommunikasjons system og elektrisk styrte komponenter for å gjennomføre komplekse intervensjons operasjoner på en mer effektiv og pålitelig måte. Brønn og operasjons data overvåkes kontinuerlig og alle funksjoner i verktøyet styres fra overflaten.

Motorteknikk Ålgård

Motorteknikk har opphav fra Bakke Oil Tools, som har drevet med utvikling og produksjon av boreutstyr, og som i 2002 ble solgt til Weatherford. Motorteknikk driver i dag med utvikling av innovativ teknologi. De utvikler alt fra oljeverktøy til utstyr for ambulansefly og hummeroppdrett. De tar på seg små og store prosjekter med flere disipliner, og kan levere komplette løsninger innenfor det meste av industri.

Aalgaard_grunderhub_logo

Ålgård Gründerhub er en sentral del av Ålgård Teknologipark. Vi er en samlingsplass for et stort antall små bedrifter i start- og vekstfasen.