Gründerhub community

Siden 2021 har 13 selskaper etablert seg i gründerhuben, og i dag er de med på å skape verdifulle synergier for hverandre. Vi har etablert et dynamisk fellesskap der vi støtter hverandre på veien mot våre individuelle mål. Utforsk mer om de ulike bedriftene nedenfor.

Hva sier de som allerede har etablert seg i gründerhuben?

Ålgård Gründerhub har hjulpet oss med å realisere ideen vår, fra idé til produkt, og vært en god samarbeidspartner på design, strategi og produksjonsteknikk.

7cda733724a560b79e2afd8c21d5c269

Markus Ims Skåland

Gründer, Normill AS

Noen ganger trenger man litt hjelp med å ta avgjørelser eller å få unnagjort større oppgaver. Da er det veldig godt å ikke være helt alene. Også har vi jo et godt nettverk med dyktige personer i Ålgård Gründerhub der vi får god hjelp med det meste!

anderslomeland

Anders Lomeland

Gründer, Quest Innovate AS

I Ålgård Gründerhub kan man realisere det som skjer på PC-skjermen. Her er det flotte fasiliteter og et miljø der man kan benytte seg av kunnskapen til flere selskaper.

329088539_593895825898090_44498733186893455_n

Olav Fagerland Olsen

Gründer, Torsion Tool Company (TTC)

Gründerhub Community

Vår kontorfellesskap er primært designet for gründere og små bedrifter som befinner seg i oppstarts- og vekstfasen. Vi har skapt et miljø som er skreddersydd for å møte deres behov og tilbyr en rekke ressurser og støttetjenester for å hjelpe dem på deres reise mot suksess. I tillegg, når vi har ledig kapasitet, åpner vi våre dører for en bredere gruppe av fagfolk og bedrifter som av ulike årsaker har behov for kontorplass. Uansett hvem du er eller hvor du er på vei, er du velkommen til å utforske mulighetene våre og bli en del av vårt levende fellesskap.

 
Advanced Electronics driver hovedsakelig på med testing og montering av elektronikk og oljeverktøy. Selskapet etablerte seg i Ålgård Gründerhub i 2020 og har investert i mye avansert utstyr som gjør at de kan ta på seg mange oppdrag innenfor sitt fagfelt.
De driver også med programmering og utvikling av PLS-program, som er mye brukt i industrielt utstyr og har levert utstyr og elektronikk til alt fra helse-tjenesten, oppdrettsanlegg og olje- og gassindustrien.
 
 

Anchorstar Innovation driver med utvikling av tilleggsutstyr til håndholdt anker. Tilleggsutstyret skal hjelpe med å gjøre oppankring av fritidsbåter enklere og sikrere. 

APIteq er et norsk selskap etablert i 2005. APIteq har utviklet unike 360⁰- og 3D-baserte fotogrammetrisystemer støttet av Shell USA, Innovasjon Norge og Forskningsrådet i Norge. Dette inkluderer et 230 megapiksel 360⁰ fullsfærisk kamera system, en 3D-fotoskanner og VAM Visual Asset Management-programvaren. De avanserte digitale tvillingløsningene har blitt levert til mer enn 70 olje- og energiprosjekter over hele verden.

Besøk nettsiden til APIteq.

biomega ble grunnlagt i 2000 med mål om å fremme innovativ bioteknologi for å utnytte den fulle ernæringsmessige og funksjonelle verdien av biprodukter fra lakseindustrien. I dag har biomega en omfattende patentportefølje med ulike teknologier, der den kontinuerlige enzymatiske hydrolyseprosessen står sentralt. biomega investerer kontinuerlig i innovasjon for å sikre førsteklasses teknologi og svare på kundenes behov, inkludert produktutvikling, sporbarhet og bærekraft.

Besøk nettsiden til biomega.

Bil i Nord er et av Nord-Norges største bilkonsern og har et avdelingskontor i Ålgård Gründerhub. De selger blant annet Volvo, Xpeng, Ford og MG. 

Besøk nettsiden til Bil i Nord.

BTR Technologies er et selskap som driver med utvikling av programvare og maskinvare, med mange års erfaring med å tilby pålitelige løsninger til bedrifter innen et bredt spekter av bransjer.

 

De tilbyr skreddersydde løsninger som dekker kundenes behov, enten det dreier seg om utvikling fra A til Å eller bare en del av en større sammenheng.

 

Besøk nettsiden til BTR.

Bye-Tech driver med konsulenttjenester, produksjon, import, salg og utvikling av deler for motorsykkel og andre kjøretøy, samt drift av mekanisk verksted.

Core All driver med kjerneboring, som brukes av geologer til å analysere formasjonens egenskaper. CoreAll har både kontor og verksted i Teknologiparken, og benytter seg av flere av de andre selskapene som holder til her.

Besøk nettsiden til Core All

Design Review v/Tore Grenaasberg ble etablert i 2024. De tilbyr konsulenttjenester innen utvikling av elektronikk, med hovedfokus på PCB design, dokumentasjon, testing og prototyping.

Elekt har utviklet en app som fungerer som en smart strømassistent, og hjelper privatpersoner å spare på strømutgiftene ved å sjekke hva du betaler for og få innsikt i hvordan du kan redusere kostnadene. 

Besøk nettsiden til Elekt

EnergyX sin ingeniøravdeling har kontorplass i Ålgård Gründerhub. 

EnergyX er en totalleverandør som tar seg av alle aspekter innen konseptutvikling, design, produksjon, testing og levering for olje-, helse-, beredskaps- og havbruks-/maritime bransjer.

Besøk nettsiden til EnergyX.

Kvia Engineering ble etablert i 2021 og driver hovedsakelig med produktdesign, engineering, produksjon og sveising på forespørsel fra kunder. Kvia Engineering er én av to i Norge som er sertifisert til å bygge sikkerhetsbur til biler og leverer komplette løsninger tilpasset kundens behov. Selv om selskapet spesialiserer seg på å bygge både biler og sikkerhetsbur, har de også oppdrag fra andre bransjer.

Besøk nettsiden til Kvia Engineering

LF design har kontorplass på Ålgård Gründerhub og driver hovedsakelig med design av nettsider. 

Normill produserer store profesjonelle tredemøller for løping, sykkel og rulleski mm, og har allerede solgt flere møller til toppidrettsutøverne i Norge. Båndet på møllen er 3,3 meter langt og 2,5 meter bredt, og har en topphastighet på 50km/t og en maks stigning på 25%. Målet til Normill er å bli en ledende leverandør av trening- og rehabiliteringsutstyr.
 
 

Quest Innovate er en bedrift startet av tre kompsier i 2022. Siden oppstarten har de blant annet investert i 5 3D-printere, laserkutter, platefres og en splitter ny CNC-router med verktøyveksler og vakuumbord.

Noen av prosjektene Quest Innovate har jobbet med er automatisert foringssystem for hummeroppdrett, pasientheis til ambulansefly i karbon og utvikling av undervannsteknologi for fiskenæringen. De er eksperter på prototyping og kan utføre alt fra trykktesting til 3D-printing av avanserte deler.

Torsion Tool Company utvikler gjengefrie rørforbindelser med bedre tekniske egenskaper sammenlignet med tradisjonelle rørforbindelser med gjenger. Teknologien skal forbedre de tekniske egenskapene og senke kostnader under boring og produksjon.

Besøk nettsiden til TTC