Bli kjent med

Ålgård Gründerhub

Aage_Lightbulb_hvit

VIsjon

Ålgård Gründerhub skal være en pådriver for å utvikle morgendagens teknologiske bedrifter. Vi skal være en inspirerende og kreativ arbeidsplass for gründere. Vi hjelper til med strategi, utvikling, prototyping og produksjon. Vårt mål er å skape nye arbeidsplasser lokalt innen innovasjon og teknologi.

VI heier på deg

Ålgård Gründerhub er etablert i Ålgård Teknologipark, en park med opphav fra olje-industrien på tidlig 90-tallet. Etter flere år med fokus på utvikling av teknologi, huser området på 1100 kvadratmeter flere små- og mellomstore selskaper med fokus på utvikling til både fiskenæringen, olje- og gassindustrien og luftfartsindustrien.

Ålgård Gründerhub ble etablert i 2021 etter flere forespørsler om leie av enkeltstående kontorplasser. Vi kunne se at det var et økende behov etter et sted å samles for personer som ønsket å starte for seg selv. Etter noen timer med maling, og noen runder på finn.no for å hente møbler, sto gamle kontorlokaler klar i ny, moderne drakt.

Konseptet ble fort mer og mer tydelig, og ved å lage en arena og samlingsplass med fokus på teknologi, kunne vi raskt se at synergiene ble større og større. I dag har vi eksempler der 4-5 ulike selskaper har bistått med utviklingen av ett produkt. Dette gjør at selskapene har flere bein å stå på, selv om man kanskje er eneste ansatte i selskapet.

Vi ønsker å skape ny teknologi og nye arbeidsplasser. Vi heier på gründere og mennesker som tørr å satse!

Gründerpakke

Vi har utviklet ferdige gründerpakker som tilbys gründerbedriftene. Vi skal levere tjenester som tilfører bedriftene kompetanse, nettverk og forbedre mulighetene for å hente inn kapital.

En av hovedutfordringene ved å være gründer er at en i perioder må håndtere alle sider ved forretningsdrift og det er ingen som kan være best i alt. Vi har tidligere vist til at det er mye unik spisskompetanse i Ålgård Teknologipark og vi ønsker å bruke denne kompetansen til å hjelpe gründeren og gründerbedriften til å utvikle sin ide, produkt, strategi, forretningsmodell og bedrift.

Vi tilbyr alle gründere i Ålgård Gründerhub en startpakke hvor de får tilgang til følgende:

  • Starthjelp med mentor og veiledning.
    • En oppstartssamtale med bedriften hvor vi kartlegger behov og ønsker. Vi lager en framdriftsplan og lager planer for oppfølgning. 
  • Gjennom interne samarbeid i Gründerhuben og teknologiparken, har vi tilgang til betydelig faglig ekspertise på produktutvikling og prototyping.
  • I samarbeid med våre partnere vil vi bistå alle selskapene med rådgivning til hvor de kan søke privat og offentlig kapital og gjøre dem «investorklare».

Kontorplasser og Fasiliteter

Vi har 22 kontorer og opptil 40 kontorplasser øremerket nyetablerte teknologibedrifter, kun 25 minutter fra Stavanger. 

Vi tilbyr et komplett utstyrt printerom med en multimaskin som inkluderer kopiering, skanning og utskrift i både A4- og A3-format. I tillegg har vi et spennende samarbeid med en av våre gründerbedrifter, Quest Innovate, som kan gi tilgang til avansert 3D-printing for prototyper og mer.

Vårt møte- og konferanserom er ideelle for grupper på 8-10 personer, utstyrt med stor skjerme, kamera og høyttalere for effektive videokonferanser og imponerende presentasjoner. For mindre møter og samtaler tilbyr vi også et mer intimt møterom.

Nyt vårt avslappende miljø med en kaffebar og kvalitetskaffe tilgjengelig fra kaffemaskinen. Vårt salongområde gir deg muligheten til å slappe av og ha samtaler med både kunder og kolleger i komfortable omgivelser.

Kjøkkenet er utstyrt med et kombiskap for frysing og kjøling, samt en praktisk vann- og ismaskin. Du vil også finne en mikrobølgeovn og oppvaskmaskin.